USB Firewall Software to lockdown USB on standalone PCs Blokkolja az USB-meghajtókat. Védje meg adatait MOST!   Endpoint Security Software to lockdown USB and monitor all device activity in networks
Blog Videók Ingyenes Próbaverziók Kapcsolat

Mit jelent igazából az adatvesztés megelőzés?

April 24th, 2012 by zoran (0) Adatvédelem,DLP

Mit foglal magába az adatvesztés megelőzés?  Technológiával, folyamatokkal vagy emberekkel kapcsolatos? Csak adminisztratív és informatikai szabályozásokra korlátozódik? Ezeket a kérdéseket tárgyalja a darkreading.com egy nagyon jól dokumentált cikkben.

A DLP nem csak informatikai biztonsági aggodalom vagy technikai kérdés. A DLP magába foglalja a teljes szervezetet, meghatározza, hogy melyek az érzékeny adatok, hol kell ezeket tárolni, elérni és felhasználni. Ezek megértése kulcsfontosságú szerepet játszik az adatvédelmi stratégiák meghatározásában és implementálásában.

Röviden fogalmazva tehát, a DLP valójában technológiára, folyamatokra és emberekre egyaránt vonatkozik.

A támadások növekvő száma és a véletlenszerű adatvesztések miatt, az adatok védelme létfontosságú lett minden méretű szervezet számára. Éppen ezért a biztonságos üzleti teljesímények alapját az adatvesztés megelőzési biztonsági előírások implementálása képezik.

Bővebben a darkreading.com oldalon lehet olvasni a témáról.